Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Prisene stiger i USA
Norske boligpriser fortsetter opp
Nets og Proffice inngår avtale
Oljevekst som i 2012
Russisk fredskonvoi på vei
Kan kreve ny PFU-leder
Visma kjøper i Latvia
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis fredag
22. august 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Hekta på House of Cards

Kevin Spacey (Foto.Wikipedia)
Fra Gutenberg til Mark Zuckerberg er et kvatesprang med sjumilsstøvler. House of Cards fra Netflix er i ferd med å forandre forbrukerrens TV-vaner og reklamekroner flytter seg fra Ne York Times og Facebook til nye streamingselskaper som Netflix der du kan se TV-serier når du selv vil. I fremtiden vil Content Management Systems være det viktigiste for store internasjonale medieselskaper som Schibsted, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...

Scandic kjøper Rica Hotels

Jan E. Rivelsrud(Foto:Rica)
Jan E. Rivelsrud, med familie, har inngått en avtale om salg av Rica Hotels (Rica) til Scandic for et ukjent beløp, ifølge en pressemelding tirsdag. - Det har vært svært givende å få jobbe med de ansatte i Rica hver eneste dag i nesten 40 år. Jeg kan ikke få gitt nok ros til mine kolleger. De har sin definitive del av æren for at Rica i dag står fjellstøtt, med svært gode resultater å vise til. Når vi nå har fattet beslutningen om å selge, så er det med visshet om at salget gjør Scandic og Rica solid rustet for fremtiden, sier Rivelsrud i en kommentar til Dn.no. Rica består av 48 egne hoteller og 24 franchisehoteller, både i Norge og Sverige, der Ricas egeneide hoteller har rundt 3000 medarbeidere. Scandic er Nordens ledende hotellkjede med nær 150 hoteller i åtte land og 10000 medarbeidere. - Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter, sier Rivelsrud. Rica har en årlig omsetning på om lag 2,6 milliarder kroner og eies av Rivelsrud-familiens selskap JGR Holding AS. Familien vil videreføre eierskapet i Rica Eiendom Holding (Rica Eiendom), som har en eiendomsportefølje bestående av blant annet 22 hoteller.
Statoil kutter investeringer

Helge Lund(Foto:Statoil)
Oljeselskapet Statoil la fredag frem kvartalsresultater for fjerde kvartal 2013 og avholder samtidig kapitalmarkedsdag for investorer og analytikere i London. Av presentasjonsmaterialet fremgår det at selskapet ser en årlig produksjonsvekst på omkring tre prosent i 2013-2016, fra 1,85 millioner fat per dag i 2013, som tidligere guidet. Det understrekes at basisåret 2013 er justert med 90.000 fat per dag for helårsinnvirkning av selskapets transaksjoner med OMV, Wintershall, BP/SOCAR, og en reevaluering av Ormen Lange, skriver Dagens Næringsliv.Samtidig tar selskapet ned driftsinvesteringene til 20 milliarder dollar per år i perioden 2014-2016, fra tidligere estimerte 21,7 milliarder årlig. Det tilsvarer en årlig reduksjon i investeringene på 10,5 milliarder kroner, og over 31,5 milliarder norske kroner i den kommende treårsperioden.

Twitter falt tjue prosent

Twitter er blant selskapene som virkelig får svi på Wall Street torsdag, etter at selskapet i onsdag kveld la frem sitt første resultat som børsnotert selskap. Selskapet tapte 511 millioner dollar i fjerde kvartal, noe som tilsvarer rundt 3,2 milliarder kroner. Årsaken til tapet er store utgifter til forskning og utvikling, salg og markedsføring, skriver Wall Street Journal. Aksjen faller ned over 19 prosent etter børsåpning.
DnB venterlitt lavere vekst

Rune Bjerke(Foto:Flickr)
Norges største bank har få tap på utlån og tjener fett på økte utlånsrenter og lave innlånsrenter. Slik knuser den forventningene til fjorårets siste kvartal.DNB fikk et resultat før skatt på 6.869 milliarder kroner i fjorårets siste kvartal, viser kvartalsrapporten som ble lagt frem torsdag. Det er over to milliarder kroner mer enn fra samme kvartal 2012, da storbanken kunne vise til et resultat på 4.453 milliarder kroner. Det var på forhånd ventet at DNB ville få et resultat før skatt på 5.552 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, viser gjennomsnittet av estimater SME Direkt har hentet inn fra 30 analytikere for TDN Finans. - Vi er godt fornøyde med resultatene vi klarte å skape i 2013. Alle forretningsområdene leverte resultatfremgang, samtidig som vi klarte å redusere driftskostnadene uten engangseffekter,skriver konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding torsdag morgen.

Norske boligpriser stiger igjen

Christian Vammervold Dreyer(Foto.EFF)
Boligprisene steg 2,4 prosent i januar i forhold til desember 2013, viser bruktboligprisstatistikk utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). I januar var kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 40.885 kroner som er 2,4 prosent høyere enn i desember, og 3,8 prosent lavere enn i januar 2013. -Vi kan ikke forvente så sterk stigning som i januar,skriver kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos i en pressemelding. Administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) Christian Vammervold Dreyer sier til dn.no at boligprisene stiger igjen. Det er et sunnhetstegn og viser at mye av usikkerheten i det norske boligmarkedet er borte.
Citigroup Appoints Anneli Sundstrøm

Anneli Sundstrom(foto:Citigroup)
Citi today announced that Anneli Sundström is the new Head of Communications and Public Affairs for Citi in the Nordic region. She will assume the position effective February 3 and will also be a member of the Nordic management team. Her most recent position was as Communications Director for the Swedish Travel and Tourism Industry Federation, where she has worked since 2007. Anneli has many years of experience in communications in national and international organizations. She has worked as a PR consultant, journalist and Communications Director.

HIG Capital satser på Norden

Johan Pernvi(Foto:H.I.G)
H.I.G. Europe, den europeiske avdelingen av det globale private equity-selskapet H.I.G. Capital, kunngjorde i dag at Johan Pernvi har tiltrådt som Director. Pernvi blir en del av det voksende teamet som fokuserer på investeringsmuligheter i Norden. Pernvi var tidligere Senior Investment Manager i det børsnoterte svenske private equity-selskapet Ratos, der han arbeidet med utvikling av investeringsmuligheter i tillegg til å være ansvarlig for porteføljeselskaper, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...
Tele 2 er klar med 4 G

Hanne Løvstad(Foto:Cicion)
Tele2 er klar med 4G. Fra 1. mai vil kunder med abonnementene Large og Extra Large automatisk få 4G uten tillegg i pris, og fra oktober vil det inngå også i andre abonnement. Tele2 skal alltid tilby kundene mest for pengene og vil i første omgang tilby L og XL kunder 4G-fart opptil 40 MB/s. Direktør Hanne Løvstad i Tele2, sier til Nordens Nyheter at som en utfordrer i markedet står selskapet på hodet for å kunne tilby kundene de beste tjenestene til gode priser. Vi velger å tilby 4G til de kundene som bruker mest data og som har størst behov for høyere hastighet først, sier Løvstad.
Les mer...

USA kan dra Europa opp

Ben S. Bernanke går av(Foto:Fed)
Federal Reserve reduserer sine kjøp av obligasjoner til $ 65 milliarder dollar i måneden i februar fra $ 75 milliarder i januar. Beslutningen om å redusere obligasjonsprogrammet var enstemmig,etter en BNP-vekst på 3,2 prosent i fjerde kvartal. Dette var noe lavere enn veksten på 4,1 i tredje kvartal i fjor. Bernanke går av som sentralbaksjef, som derfor ikke vil gi nye økonomiske prognoser. Dow Jones Industrial Average falt mer enn 160 poeng til 15761 før møtt. Standard & Poors 500 -indek falt 0,9 % til 1777 . Nasdaq Composite falt 0,9 % til 4060 . Markedet er i ferd med å korrigeres etter å ha steget med 30 % i 2013. Tyrkias sentralbanken økte dagslånsrenten til 12 % fra 7,75 %, langt mer de fleste analytikerne forventet . Den sørafrikanske Reserve Bank hevet styringsrenten til 5,5 %, fra 5 % , for å forsvare sin egen valuta Rand, som falt kraftig, skriver Nordens Nyheter.
Bjørn Wahlroos styreleder i Nordea

Bjørn Wahlroos(Foto:Sampo)
Valgkomitéen for Nordea Bank AB (publ) ble besluttet opprettet av generalforsamlingen i 2013 og består av valgkomitéens leder Torbjörn Magnusson, representant for Sampo Abp, Mogens Hugo, representant for Nordea-fonden, Peder Hasslev, representant for AMF, Monica Caneman, representant for Fjärde AP-fonden og styreleder Björn Wahlroos. Valgkomitéen offentliggjør i dag sine forslag til Nordeas generalforsamling den 20. mars 2014. Forslagene kommer også til å bli presentert i innkallingen til generalforsamlingen.

Bånd på ytringsfriheten

Carl Bildt(Foto Gov Swe)
Regjeringen sier den vil ta personvern alvorlig. Betyr det at norske data bør lagres på norske servere, fremfor utenlandske?Det er Tore Tennøe direktør, Teknologirådet,og Bjørn Erik Thon direktør, Datatilsynet,som reiser spørsmålet i en debattartikkel i Aftenposten. NSA samler inn nærmere 200 millioner tekstmeldinger daglig, og de gjør nærmere fem milliarder registreringer fra basestasjoner i mobilnett over hele verden. Nordens Nyheter har i flere artikler pekt på at det svenske FRA(Försvarets Radioanstalt) kan overvåke norsk tele og datatrafikk som ofte går via utlandet. Utenriksminister Carl Bildt ønsker ikke å uttale sog om FRA`s virksomhet overfor Nordens Nyheter.
USA-kulde løfter oljeprisen

Helge Lund(Foto:Statoil)
Olje-kontrakter WTI) oppnådde i forrige uke sin sterkeste oppgang hittil i 2014, idet frost i store deler av USA førte til økt etterspørsel etter fyringsolje, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans. Fyringsoljeprisene er mandag morgen på sitt høyeste nivå på fem måneder. US Commodity Weather Group varsler at januar blir den kaldeste måneden hittil i dette århundre, i 48 av USAs delstater. - Det kalde været i USA driver prisene på fyringsolje og naturgass oppover, og dette driver WTI-prisen. Etterspørselen etter destillater er ganske god, og lagrene er på vei nedover, sier Tetsu Emori, senior fondsforvalter i Astmax Asset Management i Tokyo, til nyhetstjenesten. Brent-premien mandag morgen i forhold til WTI er på 10,90 dollar pr fat.

Du velger Cyan-vinnere

Etter en åpen søknadsprosess med fritt tema blir 70 søkere stilt ut og 6 stipendpremier til en verdi av over 30000,- skal deles ut og under Cyan-utstillingen i Oslo. Publikum blir satt til å være med og juryere bildene og søknadstekstene for å være med og bestemme hvem som skal motta stipendpremiene. Som takk for juryinnsatsen vil vinnerbildene loddes ut og gis bort til den fra publikum som stemte det frem. Cyan :stipendutstilling vil være åpen mandag 27.januar -søndag 2.februar kl 12-17.Fredag kveld 31.januar kl 18-23 er det utdelingsfest. Det vil være kveldsåpent og publikum kan stemme helt frem til avstemmingen avsluttes kl 21.Stipendene deles så ut like etterpå og vinnerne feires resten av kvelden.Hele stipendutstillingskatalogen blir å finne på: http://issuu.com/cyangalleri slik at du lett kan finne din favoritt. Her finner du også tidligere års kataloger. For mer informasjon stipendutstillingen, besøk http://www.cyanstudio.no/
Norske og svenske kroner like

Anders Borg(Foto:Regeringen)
Den norske kronen har i et år falt med 12 øre mot den svenske kronen. SEB`s analytikere spår Dersom norske kroner faller ytterligere fem øre nærmer norske og svenske kroner seg paritet, dvs lik verdi for første gang på 14 år, skriver Dagens Industri.Det norske kronefallet utfordring for svensk eksport. Norge passerte i 2012 Tyskland som den største kjøperen av svenske produkter. Norge importerte svenske varer og tjenester for 120 milliarder eller over 10 prosent av Sveriges totale eksporten i 2012 . Siden 2000 er norsk eksport til Sverige doblet.Maskiner og transportmidler dominerer tungt for svensk eksport , men også kjemiske varer og skogsprodukter samt mat veier tungt. I 2014 forventes Norge BNP veksten å avta til 1,3 prosent , mens Sveriges BNP øker til ca 2,5 prosent, ifølge Nordeas varsel i desember, skriver Dagens Industri
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Prisene stiger i USA | Norske boligpriser fortsetter opp | Nets og Proffice inngår avtale | Oljevekst som i 2012 | Russisk fredskonvoi på vei | Kan kreve ny PFU-leder | Visma kjøper i Latvia | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste