Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Brasil kjøper Jas Gripen
Statoil-tap for første gang
Kværner inngir optimisme
Thelin ny sjef i Stockman
Norges forhold til Russland
Telenor fornyer Proffice-avtale
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis fredag
31. oktober 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Nær tjue milliarder for NETS

Mette Kamsvåg(NETS)
Danskdominerte NETS der DNB og en rekke andre norske banker er med selger betalingsgiganten Nets(Tidl. Bankenes Betalingssentral).Advent International, ATP og Bain Capital har signert en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Nets fra eksisterende aksjonærer, en gruppe på 186 hovedsakelig danske og norske banker for 17 milliarder danske kroner (DKK). Nets, med hovedkontor i København, er Nordens ledende leverandør av digitale betalings-, informasjons og ID-løsninger. Virksomheten har 2600 ansatte i fem land (Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland), og kobler banker, forretninger og bedrifter sammen gjennom sitt nettverk. I 2013 formidlet Nets mer enn 6 milliarder korttransaksjoner fra mer enn 33 millioner betalingskort og ca 500 000 forretninger i Norden. Styreleder er Peter Lybecker i Nordea Danmark.

Fryser russisk samarbeid

Ine Eriksen Søreide(Foto:Torgeir Haugsgaard)
Norge har besluttet å innstille alle planlagte bilaterale militære aktiviteter med Russland foreløpig til utgangen av mai 2014. -Norge fordømmer Russlands annektering av Krim og bruken av væpnet makt i Ukraina. Dette er et klart brudd på folkeretten og er en uakseptabel handlemåte som må få konsekvenser. Norge har derfor informert russiske myndigheter om at vi innstiller alle planlagte militære samarbeidsaktiviteter mellom Norge og Russland til utgangen av mai 2014. Vi vil da gjøre en fornyet vurdering av planlagte aktiviteter i lys av utviklingen i situasjonen i Ukraina og Russlands videre handlinger, samt drøfte dette med våre NATO-allierte, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.Det er allerede kjent at Norge innstiller egen deltakelse i den planlagte marineøvelsen Northern Eagle, og forberedelsene til denne. I tillegg kanselleres øvrige planlagte aktiviteter, blant annet besøk av en høytstående russisk militær sjef og et russisk flåtebesøk. Norge vil også utsette besøket fra den russiske forsvarsministeren Sjoigu, som var planlagt i april. Innstillingen av aktiviteter er i tråd med reaksjonene til flere av våre nære allierte og nordiske naboer, skriver Nordens Nyheter.
Fotballforbundet velger Coca-Cola

Nils Johan Semb(Foto:NFF)
Coca-Cola sin kaffe Chaqwa og NFF har inngtt avtale om at Chaqwa blir leverandør av varme drikker til Norges Fotballforbund, Ullevaall Stadion, Ullevaal Business Class (et av Norges største kurs- og konferansesentre) og Arena Salg. Den nye samarbeidsavtalen innebærer at all kaffe på Ullevaal Stadion blir levert av Chaqwa. NFF forvalter gjennom datterselskapet Ullevaal Stadion alt salg i lokalene til alle arrangementer,som landskamper, cupfinaler og konserter, skriver Nordens Nyheter..

Enighet om våpenhvile

Vladimir Putin(Foto:Wikipedia)
Ukraina og Russland er enige om våpenhvile på Krim fram til 21. mars, opplyste Ukrainas fungerende forsvarsminister Ihor Tenjukh søndag. Avtalen mellom Ukrainas og Russlands forsvarsministre innebærer at russiske styrker «ikke vil gripe til våpen» mot ukrainske militærinstallasjoner på Krim i perioden fram til 21. mars, sier Tenjukh.– En avtale om våpenhvile på Krim er oppnådd med den russiske Svartehavsflåten og det russiske forsvarsdepartementet, sa Tenjukh i Kiev.Det er ventet at folket på Krim vil stemme ja til å bli en del av Russland. Allerede søndag morgen ble det delt ut russiske flagg på gaten i Sevastopol i påvente av resultatet, som trolig vil være klart kort tid etter at valglokalene stenger klokka 19 norsk tid, skriver NTB
Kerry følger Krimvalg

John Kerry(Foto:US Gov)
London (NTB-AFP): Russlands president Vladimir Putin har ennå ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med Ukraina, sa USAs utenriksminister John Kerry etter et møte med Sergej Lavrov.Kerry møtte sin russiske motpart i London fredag. – Han understreket at president Putin ikke er klar for å ta noen avgjørelse om Ukraina før etter folkeavstemningen søndag, sa den amerikanske utenriksministeren på en pressekonferanse. Kerry gjentok at verdenssamfunnet ikke kommer til å anerkjenne resultatet av folkeavstemningen på Krim-halvøya, der innbyggerne søndag skal si sin mening om hvorvidt halvøya skal løsrive seg fra Ukraina og bli en del av Russland. Om den russiske nasjonalforsamlingen ratifiserer resultatet av avstemningen, vil det i praksis være en annektering av Krim-halvøya, la Kerry til. Han uttrykte også bekymring for de russiske styrkene som er utplassert i nærheten av grensa til Ukraina.

Norwegian utvider flåten igjen

Direktør Bjørn Kjos (Foto:Norwegian)
Norwegian gjør som Finnair og øker langdistanseflåten . Antallet Dreamliner vil dobles mens selskapet satser på en ny generasjon av drivstoffeffektive fly fra Boeing , skriver Svenska Dagbladet .I sommer startet den norske satsingen på langdistanseflygninger med nytt fly Boeing 787 Dreamliner . Men mange tekniske feil forårsaket forsinkelser på turer til både Thailand og USA. Problemene har ikke avskrekket administrerende direktør Bjørn Kjos forbereder en heftig økning i nye Dreamliner-fly. I dag har tre Dreamliner-fly i drift og utvider med ytterligere fire fly. Når alle bestillinger er levert har Norwegian 14 Dreamliner-fly. Bjørn Kjos sier til Svenska Dagbladet sier at selskapet trenger 25-30 Dreamliner for å få en tilstrekkelig effektiv drift , "sier Bjørn Kjos til den svenske avisen Svenska Dagbladet. I fremtiden er det bare en litt større versjon av Dreamliner at norsk bør kjøpe : 787-9. Norsk har også bestilt hundre nye Boeing 737 MAX . Denne nye versjonen av Boeing 737 vil bli brukt for reiser innen Europa . Men fordi det er drivstoff-effektive, kan kan også brukes til interkontinentale ruter, som Stockholm - Boston , sier Kjos svenske avisen Svenska Dagbladet. Den første 737 MAX for levering i 2017 , er den første i verden til å ta dem i bruk norsk. Som di.se tidligere rapportert investere Finnair og SAS Airbus A350 langdistansefly . Finnair har bestilt 11 A350 fly og har opsjon på ytterligere 8 . Finnair blir først blant europeiske flyselskaper når du tar A350 fly i drift innen utgangen av 2015 . SAS vil måtte vente til 2018 før de kan ta sine Airbus 350 fly i drift .
Norsk vekst med sordin

Christian Clausen(Foto:Nordea)
Etter en høst hvor den økonomiske utviklingen i «de gamle industrilandene» ble bedre enn ventet har optimismen foran 2014 og 2015 økt. I den makroøkonomiske rapporten Økonomisk Oversikt for mars 2014 som publiseres i dag, anslår økonomene i Nordea tiltagende vekst i USA og Europa. I Norges fortsetter imidlertid veksten i et lavere tempo enn det vi har vært vant til på noen år. I Norge ligger det an til fortsatt svak vekst i privat forbruk, stagnasjon og etter hvert noe nedgang i oljeinvesteringene og fall i boligbyggingen, skriver Nordea.
Les mer...

Link Mobilty kjøper Eniro i Norge

Harald Dahl Link Mobility
Link Mobility AS har i dag inngått avtale om å kjøpe Eniro AS sitt virksomhetsområde InTouch. Kjøpet av virksomheten er strukturert som et innmatskjøp fra Eniro Norge AS. Link Mobility overtar ca. 2.000 kundeavtaler og majoriteten av de ansatte. I tillegg følger den IP, tekniske løsninger og hardware som er nødvendig for å drive Intouch virksomheten. Intouch virksomheten har mesteparten av sine kunder og sin omsetning i det norske markedet. Alle ansatte vil bli lokalisert i Link Mobility sine kontorer i Oslo.
Les mer...
ESB rører ikke renten

Mario Draghi(Foto:ESB)
Tysk industri solgte 1,9 prosent mer varer og tjenester "Made in Germany" i verdeni siste kvartal i 2013 , mens tysk import forble på fjorårets nivå. Med pluss 6,0 prosent, økte eksporten til EU-27 særlig sterk,mens den falt noe i Eurosonen- men importen fra disse til Tyskland økte med 6,6 prosent. Eksporten til land utenfor EU (tredjeland) steg med 0,2 prosent- mens importen var 6,7 prosent under fjorårets nivå, melder Die Welt. Det tyske eksportoverskuddet med land utenfor EU økte fra € 18.1 milliarder i fjerde kvartal 2012 til € 25 milliarder nå.Det tyske overskuddet overfor Eurosonen falt i 2013, viser tall fra Federal Statistical Office. Den tyske eksporten til eurosonen falt med 1,0 prosent, men importen fra partnerland økte med 1,6 prosent. Dermed falt Tysklands eksportoverskudd fra 67,8 milliarder euro i året til 58.6 milliarder euro. Men sentralbanksjef Mario Draghi rørte ikke renten på sentralbanken møte i ESB torsdag, fordi de internasjonale konjunkturene peker oppover.

Svensk økonomi går best

Anders Borg(Foto:Regeringen.se)
Sveriges økonomi har tre måneders gått fra verst til best viser stor bank Citigroup indeks ifølge Dagens Industri. Svensk økonomisk statistikk viser ifølge Citigroup sterke indikatorer. det er de svenske flernasjonale selskapene på ulike markeder som igjen går bedre enn tidligere. Sammenlignet med forventningene , i henhold til Bloomberg analytikere, har svenske data overrasket mest positivt av alle land og regioner som Citigroup følger. De svenske økonomiske tallene de siste månedene har kommet blandede signaler. Sveriges BNP-vekst i fjerde kvartal overrasket analytikerne og var betydelig sterkere enn ventet, samtidig som innkjøpssjefenes indekser var overraskende positive i januar. I motsetning. Inflasjon og arbeidsstatistikk var uventet svake i begynnelsen av året.Langt verre var det året før. Da falt Sverige til bunns i Citigroup ranking , etter en rekke skuffelser om den økonomiske aktiviteten. De siste musikklistene , har statistikk som viser at Sverige er på høyde med Storbritannia når det gjelder musikkeksport. I den andre enden av Citybanks liste ligger Canada og USA , som har kommet med uventet svake økonomiske signaler. I USA viste Purchasing Manager Index uventet svakere tall i løpet av vinteren. Canadas og delvis USA`S økonomi økonomi ble hardt rammet av snø og is stormer , fremfor alt i desember, skriver Dagens Industri.
Tredje beste år for fondet

Olaug Svarva(Foto:Folketrygdfondet)
Folketrygdfondet fikk sitt tredje beste år i historien med en avkastning på 15,7 prosent i fjor. Det var økningen på aksjemarkedene som ga den gode avkastningen, som for Oljefondet.- Vi oppnådde vår høyeste avkastning siden 2009, og fikk det tredje beste resultatet i fondets historie, sier Folketrygdfondets adm. direktør Olaug Svarva til Aftenposten.Fondet la frem sitt 2013-resultat onsdag formiddag. Folketrygdfondet er statens andre store verdifond ved siden av Oljefondet. Det investerer pengene i aksjer og omsettelige rentepapirer i Norge og Norden, mens Oljefondet bare investerer i utlandet inklusive Norden. Folketrygdfondet fikk 15,7 prosent avkastning i fjor. Dette er et lite hakk bak Oljefondet som klarte 15,9 prosent. Kraftig oppgang i aksjemarkedene er hovedårsaken til Folketrygdfondtes gode resultat.

Ny Norge-sjef for Swedbank

Charlotte Aleblad(Foto:LinkedIn)
Charlotte Aleblad er ansatt som ny leder for 220 ansatte i Swedbanks norske virksomhet. Hun etterfølger Ulf Hedendahl som flytter tilbake til Sverige etter 4 år som leder for Swedbank Norge. Aleblad har 17 års erfaring innen markets og investment banking fra Swedbank og SEB.Tidligere leder for Oslo-kontoret, Ulf Hedendahl, går nå over i stillingen som Risk Manager i Vestre region for Swedbank i Sverige. Charlotte Aleblad vil inngå i Store Foretak og Institusjoners ledergruppe og tiltrer stillingen 1. april 2014.
Les mer...
Har ingen politisk fremtid

Carl Bildt(Foto:Sweden Gov)
President Vladimir Putin fremholder at Viktor Janukovitsj ikke har noen politisk fremtid ifølge nyhetsbyrået Direkt. Putin sier at han har reddet den tidligere presidentens liv og at det er alt. Sveriges utenriksminister Carl Bildt skriver på Twitter tirsdag at Ukraina nå har fått sin egen Quisling. Sittende på utenlandsk jord ba Ukrainas tidligere president en utenlandsk hær gi landet sitt tilbake til ham. Den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin sa på et hastemøte i FNs sikkerhetsråd mandag at Janukovitsj ba Russland sende styrker til Ukraina for å gjenopprette lov og orden. Det var tredje gang på fire dager at FNs sikkerhetsråd var innkalt til krisemøte om Ukraina-krisen, denne gangen på anmodning fra Russland. President Putin sier til internasjonale pressebyrå at det ikke er behov for russisk intrvensjon i Ukraina nå.

Renten øker til sju prosent

William Haugue8Photo:Gov UK)
Den russiske sentralbanken stringsrenten renten med 1,5 prosentpoeng til 7,0 prosent. Samtidig øker oljeprisen og prisøkningen i alle oljesorter har sin bakgrunn i økende spenning mellom Ukraina og Russland, som er verdens største energieksportør, skriver Bloomberg News. Storbritannias utenriksminister William Hague snakket i helgen med sin russiske kollega Sergej Lavrov og ba ham om å gjøre sitt for å hindre at situasjonen på Krim kommer helt ut av kontroll. Hague oppfordret Lavrov til å respektere Ukrainas suverenitet og uavhengighet. Frankrike, Tyskland og Storbritannia er svært bekymret over den raske opptrappingen av krisen på Krim-halvøya, skriver Nordens Nyheter.
Avkastning opp mot tretti prosent

Yngve Slyngstad(Foto:Norges Bank)
Avkastningen for Statens pensjonsfond utland var på 15,9 prosent i 2013. Resultatet ble i hovedsak drevet av sterke aksjemarkeder. Aksjer ga en avkastning på 26,3 prosent. Renteinvesteringene fikk en nullavkastning, mens investeringer i eiendom ga en avkastning på 11,8 prosent. Avkastningen var 1,0 prosentpoeng høyere enn referanseindeksene fondet måles mot, sa sentralbanksjef Øystein Olsen fredag formiddag.
Les mer...
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Brasil kjøper Jas Gripen | Statoil-tap for første gang | Kværner inngir optimisme | Thelin ny sjef i Stockman | Norges forhold til Russland | Telenor fornyer Proffice-avtale | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste