Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Budsjett gir større forskjeller
Context Vision med ny teknologi
Dansk bankavtale for EVRY
Norske boligpriser opp igjen
Boligpriser stiger fem prosent
Med Nidelv til Kina
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis mandag
24. november 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Moelven med bedre resultat

Hans Rindal(Foto:Moelven)
Moelven tjente NOK 53,7 millioner på driften i første kvartal av 2014. Det er NOK 117,6 millioner mer enn tilsvarende kvartal året før. Driftsinntektene i første kvartal økte også sammenlignet med samme periode i fjor og endte på NOK 2 259,6 millioner (1 848,7 millioner). Resultat før skatt endte på NOK 32,9 millioner (minus 69,8).-Resultatfremgangen skyldes både bedrede markedsforhold, høyere aktivitetsnivå og interne forbedringer. I tillegg til det kontinuerlige dag-til-dag forbedringsarbeidet, merker vi også effekten av at igangkjøringsfasen av mange større investeringer er kommet langt, sier konsernsjef Hans Rindal i Moelven Industrier ASA.Rindal er glad for resultatframgangen, særlig sett i forhold til fjorårets første kvartal.-Vi har gått fra direkte vanskelige markedsforhold for industritre i veldig mange land, til en mer normal etterspørsel. Det er fremdeles lav aktivitet i deler av Europa, men aktiviteten har enten stabilisert seg eller begynt å øke. Kombinert med god etterspørsel i markeder utenfor Europa, har dette gitt en bedre markedsbalanse. Dette virker også positivt inn på prisene for trebaserte byggevarer i hjemmemarkedene i Skandinavia.

Ni av ti reiser solgt

Sophie Frisholm(Foto:MyNewsdesk)
Dersom du allerede ikke har sikret deg vinterferiens Syden-tur er sjansen stor for at løpet er kjørt for denne gang. – Det kan virke som om denne vinteren har vært spesielt mørk og kald – og det merker vi godt på salget. Ikke minst har vinteren tydeligvis vært tøff lengst nord i landet. Her er vi så godt som utsolgt for charterreiser i vinterferien, sier Sophie Frisholm, presseansvarlig i Ving Norge. Et kjapt søk på ving.no viser at også Vestlandet er fullbooket i skolens vinterferie, men at trønderne ennå har sjansen til å sikre seg reiser på utvalgte avganger. – Det betyr ikke at alt håp er ute. Vestlendinger som drømmer om sol, nystekte maistortillas og duggfriske margaritas har fremdeles muligheten til å flykte til Mexico på direkteavgangen fra Bergen 17.februar, sier Frisholm. Det store snøfallet på Østlandet etter jul har også satt fart i folk, her er hele ni av ti charterreiser utsolgt. – Det er jo bare å ta seg en tur ut i snøfokken så skjønner man jo hvorfor. Når det er sagt, finnes det fremdeles feriemuligheter på nordsiden av både Gran Canaria og Tenerife for de som er raske med å bestille. På nordsiden av Gran Canaria kan du kombinere spennende storbyliv i Las Palmas med deilig strandliv på en av øyas flotteste strender, samtidig som du styrer unna den verste turiststrømmen. Kanariøyene er helt klart førstevalget for blåfrosne nordmenn, men for de som kan tenke seg en mer eksotisk flukt fra snø og kuldegrader har reisearrangøren fremdeles noen ledige seter igjen til Thailand.
Håppas på Jens Stoltenberg

Jegs Stoltenberg, NATO-sjef fra 1. oktober(Foto:AP)
Nu sätter jag ner foten. Norge har tagit över Europa (om inte hela världen) men inser inte faran med ryssen. Torbjörn Jagland och Jens Stoltenberg, två generalsekreterare som måste förstå att det obefintliga svenska försvaret är ett direkt hot mot Norge. Det går inte att sitta still och observera, agera gäller. Våra östliga grannar stannar inte på Krim eller östra Ukraina, nummer två på agendan är kontroll över Östersjön. Det säger sig självt att Kaliningrad ensamt är en svaghet. Därför måste de nu flyga ut genom Finska viken. Inte acceptabelt! I stället kan man sitta på sina "rättmätiga" områden längs en kust som historiskt tillhör dem, som befolkas av ryssar och några "vilsna nationalister"? Historiska misstag bör rättas till. Och självklart behövs Gotland för att säkra denna kontroll. Och när steget är taget-varför inte få tillbaka Finland? I detta läge ansluter sig Sverige självmant, varför bråka och Ryssland är ju ganska gulligt. Och Norge blir en avskuren arkipelag av västimperialism, med Atlanten som närmsta granne i väster.Tala om för Jens och Torbjörn att Norge är vårt hopp. Med vänlig hälsning Bertil Holmgren,vald ledamot för Modedrata Samlingspartiet i Svedala Kommunalfullmäktige i Skåne, Sverige.

Ny nordisk økonomiavis

Nordens Nyheter starter sin andre nettavis med innhold fra norsk og svensk næringsliv. Vi fokuserer på olje, gass og næringsliv, men fortsetter også med våre kulturreiser på nettet til europeiske hovedsteder og skriver denne påsken om Roma. Du finner den nye nettavisen som er utviklet av den beste norske ekspertise på området, ved å klikke på "e-avis" to steder over nyhetene i nettavisen www.nordensnyheter.no. Vår nye adresse er nnews.no. Dermed er alt litt lettere. Du vil finne en ny, moderne og mer tilgjengelig nettavis, som har brede analyser av nordisk og internasjonal økonomi hver dag.
Russerne okkuperer Norge

Vladimir Putin(Foto:Gov. Rus. Fed.)
En ny TV-serie har fått navnet «Okkupert» og skal handle om russisk okkupasjon av Norge. Handlingen er satt til nær fremtid, og kampen om oljeressursene står sentralt.Planene har vært klare lenge, og denne uken fikk produksjonen støtte på 9,7 millioner kroner fra Norsk filminstitutt. Med på laget har Nesbø produksjonsselskapet Yellow Bird og den norske forfatteren Harald Rosenløw Eeg. Han har tidligere skrevet manus til filmer som «Hawaii, Oslo» og «deUSYNLIGE».– Jeg opplever dette manuset som usedvanlig bra, sier prosjektsjef for drama og kultur i eksternredaksjonen til NRK, Tone C. Rønning, da planene ble kjent. Nyheten fikk stort oppslag i Sveriges Radio, Ekot onsdag i påskeuken. Sverige er trolig mer utssatt enn Norge utenfor NATO, og Svenska Dagbladet skrev nylig at det nøytrale Finland står på president Putin liste over omtråder som skal integreres i det nye russiske imperiet, skriver Nordens Nyheter.

Alfa Laval kjøper Frank Mohn

Chair Anders Narvinger(Foto:Alfa Laval)
Svenske Alfa Laval kjøper Frank Mohn AS med produktnavnet Framo fra Mohn-familien i Bergen for 13 milliarder kroner på kontant- og gjeldsfri basis, fremgår det av en melding. Det er Mohn-familiens selskap Wimoh AS som er selger av selskapet som er stort innen offshore-pumper. Frank Mohn har rundt 1.200 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 3,4 milliarder kroner og en ordreinngang på 6,1 milliarder kroner. Trond Mohn sier at Alfa Laval er det eneste selskapet de kan se som en ansvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS. Han sier seg veldig godt fornøyd med å ha nådd en kontrakt.
Kraftig jobbvekst i USA

Thomas E. Perez, DOL(Foto:US Gov)
Sysselsettingen i privat sektor i USA utviklet seg omtrent som ventet i mars, ifølge ADP Employer Services. Sysselsettingen økte med 191.000 personer i mars, mens det var ventet en oppgang på 195.000, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Samtidig ble februartallene kraftig oppjustert. De reviderte tallene viser en oppgang på 178.000 i februar, mot først rapporterte 139.000. ADP-tallene regnes ut fra lønnsstatistikker fra rundt 400.000 bedrifter i alle de private næringene i USA. Totalt består datagrunnlaget av rundt 24 millioner amerikanske arbeidstagere. ADP-rapporten slippes onsdagen før myndighetenes offisielle jobb-rapport legges frem, vanligvis den første fredagen hver måned. Rapporten fra ADP blir ofte benyttet som en indikasjon på utviklingen i privat sysselsetting i den offisielle rapporten. Enkelte måneder har det likevel vist seg at det kan være til dels store forskjeller i utviklingen i privat sysselsetting i de to rapportene

Grundfos får ny koncernchef

Mads Nipper(Foto.Cision)
Mads Nipper bliver ny koncernchef i Grundfos. Han kommer fra en stilling som Executive Vice President i LEGO. Koncernbestyrelsesformand Jens Moberg følger dermed planen om at en ny koncernchef er på plads i sommeren 2014. Mads Nipper tiltræder 1. august 2014. - Med Mads Nipper får vi en særdeles kompetent leder, som har solid ballast inden for strategi, forretningsudvikling, salg og markedsføring fra den globale markedsplads. Mads er ekstremt kundeorienteret og har i sin karriere bevist, at han formår at skabe nye veje til vækst. Mads' profil passer særdeles godt ind i Grundfos, og jeg glæder mig til sammen med ham at udnytte det kæmpestore potentiale, Grundfos har for vækst på både eksisterende og nye markeder, siger Jens Moberg. - Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af Grundfos-koncernen. Jeg har valgt Grundfos, fordi det er en værdibaseret virksomhed, der gennem kvalitetsprodukter forbedrer kundernes tilværelse og samtidig gør noget godt for verden. Jeg har nydt hvert eneste minut hos LEGO, en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter og fantastiske medarbejdere. Nu er det tid til nye og spændende udfordringer, og dem ser jeg frem til, udtaler Mads Nipper. Også styreformand i Poul Due Jensens Fond, hovedejeren af Grundfos, ser frem til samarbejdet, skriver Nordens Nyheter.
Klima endres av mennesker

Svein Sundby(Foto Jon Petter Reinertsen)
FNs klimapanel lanserte i dag delrapport to om virkninger, tilpasninger og sårbarhet, etter at det vitenskapelige grunnlaget som slo fast at det er nær 100 prosent sikkert at klimaendringene er menneskeskapt. - Vi vet så veldig mye mer nå,sa forskningsleder Asuncion Lera St. Clair ved CICERO Senter for klimaforskning på Milijødirektoratets pressekonferanse om FNs klimarappport. Seks av hovedforfatterne av den siste rapporten er norske forskere på klima, hav og migrasjon og befolkning, skriver NTB. - Vi ser at det gjør en enorm forskjell om vi klarer å gjøre noe for å bremse utviklingen. Det som ikke må skje er at vi ikke gjør noe, sa seniorforsker Svein Sundby,ved Havforskningsinstituttet da han presenterte miljøeffektene på havet i Oslo mandag.

Med Barrack Obama i Roma

Valentina Gallo(Foto:Tandero)
Hotel Santa Maria i bydelen Trastevere er et lite moderne hotell litt syd for Vatikanet. Vi besøkte Den italienske hovedstaden samme uke som president Barrack Obama ble velsignet av pave Frans, og gikk god for Jens Stoltenberg som NATO`s nye generalsekretær. Valentina Gallo(bildet) eier det lille familiehotellet som ligger perfekt til et kvarters gange over Ponte Sisto til Campo di Fiori i Roma. Dette stedet anbefaler Nordens Nyheter til alle skandinaviske gjester som vil besøke Roma.
Les mer...
Nær tjue milliarder for NETS

Mette Kamsvåg(NETS)
Danskdominerte NETS der DNB og en rekke andre norske banker er med selger betalingsgiganten Nets(Tidl. Bankenes Betalingssentral).Advent International, ATP og Bain Capital har signert en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Nets fra eksisterende aksjonærer, en gruppe på 186 hovedsakelig danske og norske banker for 17 milliarder danske kroner (DKK). Nets, med hovedkontor i København, er Nordens ledende leverandør av digitale betalings-, informasjons og ID-løsninger. Virksomheten har 2600 ansatte i fem land (Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland), og kobler banker, forretninger og bedrifter sammen gjennom sitt nettverk. I 2013 formidlet Nets mer enn 6 milliarder korttransaksjoner fra mer enn 33 millioner betalingskort og ca 500 000 forretninger i Norden. Styreleder er Peter Lybecker i Nordea Danmark.

Fryser russisk samarbeid

Ine Eriksen Søreide(Foto:Torgeir Haugsgaard)
Norge har besluttet å innstille alle planlagte bilaterale militære aktiviteter med Russland foreløpig til utgangen av mai 2014. -Norge fordømmer Russlands annektering av Krim og bruken av væpnet makt i Ukraina. Dette er et klart brudd på folkeretten og er en uakseptabel handlemåte som må få konsekvenser. Norge har derfor informert russiske myndigheter om at vi innstiller alle planlagte militære samarbeidsaktiviteter mellom Norge og Russland til utgangen av mai 2014. Vi vil da gjøre en fornyet vurdering av planlagte aktiviteter i lys av utviklingen i situasjonen i Ukraina og Russlands videre handlinger, samt drøfte dette med våre NATO-allierte, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.Det er allerede kjent at Norge innstiller egen deltakelse i den planlagte marineøvelsen Northern Eagle, og forberedelsene til denne. I tillegg kanselleres øvrige planlagte aktiviteter, blant annet besøk av en høytstående russisk militær sjef og et russisk flåtebesøk. Norge vil også utsette besøket fra den russiske forsvarsministeren Sjoigu, som var planlagt i april. Innstillingen av aktiviteter er i tråd med reaksjonene til flere av våre nære allierte og nordiske naboer, skriver Nordens Nyheter.
Fotballforbundet velger Coca-Cola

Nils Johan Semb(Foto:NFF)
Coca-Cola sin kaffe Chaqwa og NFF har inngtt avtale om at Chaqwa blir leverandør av varme drikker til Norges Fotballforbund, Ullevaall Stadion, Ullevaal Business Class (et av Norges største kurs- og konferansesentre) og Arena Salg. Den nye samarbeidsavtalen innebærer at all kaffe på Ullevaal Stadion blir levert av Chaqwa. NFF forvalter gjennom datterselskapet Ullevaal Stadion alt salg i lokalene til alle arrangementer,som landskamper, cupfinaler og konserter, skriver Nordens Nyheter..

Enighet om våpenhvile

Vladimir Putin(Foto:Wikipedia)
Ukraina og Russland er enige om våpenhvile på Krim fram til 21. mars, opplyste Ukrainas fungerende forsvarsminister Ihor Tenjukh søndag. Avtalen mellom Ukrainas og Russlands forsvarsministre innebærer at russiske styrker «ikke vil gripe til våpen» mot ukrainske militærinstallasjoner på Krim i perioden fram til 21. mars, sier Tenjukh.– En avtale om våpenhvile på Krim er oppnådd med den russiske Svartehavsflåten og det russiske forsvarsdepartementet, sa Tenjukh i Kiev.Det er ventet at folket på Krim vil stemme ja til å bli en del av Russland. Allerede søndag morgen ble det delt ut russiske flagg på gaten i Sevastopol i påvente av resultatet, som trolig vil være klart kort tid etter at valglokalene stenger klokka 19 norsk tid, skriver NTB
Kerry følger Krimvalg

John Kerry(Foto:US Gov)
London (NTB-AFP): Russlands president Vladimir Putin har ennå ikke bestemt seg for hva han skal gjøre med Ukraina, sa USAs utenriksminister John Kerry etter et møte med Sergej Lavrov.Kerry møtte sin russiske motpart i London fredag. – Han understreket at president Putin ikke er klar for å ta noen avgjørelse om Ukraina før etter folkeavstemningen søndag, sa den amerikanske utenriksministeren på en pressekonferanse. Kerry gjentok at verdenssamfunnet ikke kommer til å anerkjenne resultatet av folkeavstemningen på Krim-halvøya, der innbyggerne søndag skal si sin mening om hvorvidt halvøya skal løsrive seg fra Ukraina og bli en del av Russland. Om den russiske nasjonalforsamlingen ratifiserer resultatet av avstemningen, vil det i praksis være en annektering av Krim-halvøya, la Kerry til. Han uttrykte også bekymring for de russiske styrkene som er utplassert i nærheten av grensa til Ukraina.
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Budsjett gir større forskjeller | Context Vision med ny teknologi | Dansk bankavtale for EVRY | Norske boligpriser opp igjen | Boligpriser stiger fem prosent | Med Nidelv til Kina | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste