Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Norwegian med ny Florida-rute
Biltema med nye norske butikker
Svakere amerikanske jobbtall
Fripolisen styrer du selv
Staten selger aksjer i Entra
Posten inngår Proffice-avtale
Visma kjøper i Latvia
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis onsdag
17. september 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Goodtech-kontrakt med Hydro

Håkon Langdal(Foto:Goodtech)
Goodtech ASA har signert en kontrakt med Hydro for levering av elektro- og automasjonstavler til Hydros anlegg på Karmøy. Kontrakten går over 1,5 år og har en verdi på NOK 35 millioner. Kontrakten er en videreføring av et pilotprosjekt som har pågått siden 2012, der Goodtech har levert et pilotanlegg for styring av én elektrolysecelle. Denne løsningen settes nå i serieproduksjon for å styre samtlige 288 elektrolyseceller i anlegget på Karmøy. Kontrakten inngås av Goodtech Projects & Services AS, og innbefatter også leveranser fra søsterselskapet Goodtech Products AS.-Vi er meget fornøyde og stolte av å ha fått denne tilliten hos Hydro til å levere ny styring til deres elektrolyseceller. Ved å benytte kjent teknologi skal vi skape en fleksibel løsning for Hydro, både når det gjelder den daglige driften av anlegget og mulighetene til å videreutvikle teknologien, sier Håkon Langdal, leder ved Goodtech Projects & Service’ Oslo-kontor, til Nordens Nyheter.

Får vel fem milliarder kroner

Geir Olsen(Foto:Aktiv Kapital)
Inkassoselskapet Aktiv Kapital selges til den amerikanske giganten Portfolio Recovery Associates (PRA) for 5,5 milliarder kroner. For knappe to år siden brukte John Fredriksen 745 millioner kroner på å kjøpe selskapet av børs, skriver Finansavisen. Fredriksens bud den gang verdsatte Aktiv Kapital til 1,4 milliarder kroner. Finansavisen skriver at gevinsten er over fire milliarder kroner. Konsernsjef Geir Olsen i Aktiv Kapital sier at selskapet et helt annet nå enn det var for to år siden. Med hjelp av Fredriksen har man kunnet vokse kraftig, og har investert i å bygge opp et sterkere investeringsteam og analysemiljø. Samtidig har Aktiv utviklet en mer fleksibel forretningsmodell og levert kostnadsforbedringer, skriver Finansavisen. Oljefondet har investert 77 millioner kroner i PRA, og eier 0,77 prosent av selskapet, skriver Nordens Nyheter.
Største japanske underskudd

Statsminister Abe(Foto:Wikipedia)
Det japanske handelsunderskuddet i januar er det største som noen gang er registrert i løpet av én måned.Underskuddet var på 2.790 milliarder yen, ifølge nye tall som ble lagt fram torsdag. Summen tilsvarer 160 milliarder kroner. Importen økte med 25 prosent sammenlignet med samme periode ifjor, mens eksporten bare økte med 9,5 prosent. En av årsakene til det voksende underskuddet er økt import av olje og gass. Behovet for fossil energi har økt etter at alle landets atomkraftverk ble stengt etter ulykken ved Fukushima-kraftverket i 2011. Den økonomiske veksten avtok siste halvår i fjor, noe som har ført til bekymring for tilstanden til landets økonomi, skriver Dagens Næringsliv.

Handelsoverskudd ga rekord

Grensehandel ned(Foto.1881)
Handelsbalansen mot utlandet viste et overskudd på 49 milliarder kroner i januar, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB) tirsdag. Det er det høyeste som er målt i en enkeltmåned noensinne, opplyser SSB. Det tilsvarer en oppgang på hele 41,8 prosent fra samme periode året før. Eksporten utgjorde 90 milliarder kroner, tilsvarende en oppgang på 16,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, mens importen utgjorde 41 milliarder kroner, noe som utgjør en nedgang på 3,8 prosent på årsbasis. Den høye veksten skyldes kombinasjonen av mye eksport av olje og gass, samtidig som fastlandseksporten økte kraftig, skriver SSB. Fastlandseksporten beløp seg til 33,9 milliarder i januar i år. Det er nytt rekordnivå, med en økning på 10,1 prosent fra januar i fjor. Med en sterk krone synker grensehandelen med forbruksvarer tilsvarende, skriver Nordens Nyheter.
New Positions in Northland

Jonas Lundstrøm(Photo:Northland)
"Northland" announces changes to the Company's management team.The following changes are effective immediately: Manfred Lindvall, in addition to his current position as Vice President of Technology and Energy, is appointed Vice President of Exploration. Willy Sundling is appointed Vice President of Environment, Health an Safety.Jonas Lundström, in addition to his current position as Vice President of Corporate Communications, including Investor Relations, and his role as Senior Vice President, is appointed Vice President of Human Resources. Jari Väisenen is appointed Vice President of Finnish Operations. During the past two years, Mr. Väisenen has held the position as Project Manager for the Hannukainen Definitive Feasibility Study, as a consultant from Pöyrö. Eva Johansson, who has held the position as Vice President of Humanm Resources, has decided to leave the Company.

Anne-Grete Strøm Erichsen blir rådgiver

Anne-Grete Strøm-Erichsen8foto.Regjeringen)
Anne-Grete Strøm-Erichsen har vært forsvarsminister og helse-og omsorgsminister i Regjeringen Stoltenberg II. Nå blir hun rådgiver og partner i det nordiske rådgivingsselskapet Rud Pedersen. Med åtte år i regjering, verv som ordfører og byrådsleder i Bergen og sentral tillitsvalgt i Arbeiderpartiet, har Strøm-Erichsen god kjennskap til alle deler av det norske samfunn, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...
Hekta på House of Cards

Kevin Spacey (Foto.Wikipedia)
Fra Gutenberg til Mark Zuckerberg er et kvatesprang med sjumilsstøvler. House of Cards fra Netflix er i ferd med å forandre forbrukerrens TV-vaner og reklamekroner flytter seg fra Ne York Times og Facebook til nye streamingselskaper som Netflix der du kan se TV-serier når du selv vil. I fremtiden vil Content Management Systems være det viktigiste for store internasjonale medieselskaper som Schibsted, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...

Scandic kjøper Rica Hotels

Jan E. Rivelsrud(Foto:Rica)
Jan E. Rivelsrud, med familie, har inngått en avtale om salg av Rica Hotels (Rica) til Scandic for et ukjent beløp, ifølge en pressemelding tirsdag. - Det har vært svært givende å få jobbe med de ansatte i Rica hver eneste dag i nesten 40 år. Jeg kan ikke få gitt nok ros til mine kolleger. De har sin definitive del av æren for at Rica i dag står fjellstøtt, med svært gode resultater å vise til. Når vi nå har fattet beslutningen om å selge, så er det med visshet om at salget gjør Scandic og Rica solid rustet for fremtiden, sier Rivelsrud i en kommentar til Dn.no. Rica består av 48 egne hoteller og 24 franchisehoteller, både i Norge og Sverige, der Ricas egeneide hoteller har rundt 3000 medarbeidere. Scandic er Nordens ledende hotellkjede med nær 150 hoteller i åtte land og 10000 medarbeidere. - Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter, sier Rivelsrud. Rica har en årlig omsetning på om lag 2,6 milliarder kroner og eies av Rivelsrud-familiens selskap JGR Holding AS. Familien vil videreføre eierskapet i Rica Eiendom Holding (Rica Eiendom), som har en eiendomsportefølje bestående av blant annet 22 hoteller.
Statoil kutter investeringer

Helge Lund(Foto:Statoil)
Oljeselskapet Statoil la fredag frem kvartalsresultater for fjerde kvartal 2013 og avholder samtidig kapitalmarkedsdag for investorer og analytikere i London. Av presentasjonsmaterialet fremgår det at selskapet ser en årlig produksjonsvekst på omkring tre prosent i 2013-2016, fra 1,85 millioner fat per dag i 2013, som tidligere guidet. Det understrekes at basisåret 2013 er justert med 90.000 fat per dag for helårsinnvirkning av selskapets transaksjoner med OMV, Wintershall, BP/SOCAR, og en reevaluering av Ormen Lange, skriver Dagens Næringsliv.Samtidig tar selskapet ned driftsinvesteringene til 20 milliarder dollar per år i perioden 2014-2016, fra tidligere estimerte 21,7 milliarder årlig. Det tilsvarer en årlig reduksjon i investeringene på 10,5 milliarder kroner, og over 31,5 milliarder norske kroner i den kommende treårsperioden.

Twitter falt tjue prosent

Twitter er blant selskapene som virkelig får svi på Wall Street torsdag, etter at selskapet i onsdag kveld la frem sitt første resultat som børsnotert selskap. Selskapet tapte 511 millioner dollar i fjerde kvartal, noe som tilsvarer rundt 3,2 milliarder kroner. Årsaken til tapet er store utgifter til forskning og utvikling, salg og markedsføring, skriver Wall Street Journal. Aksjen faller ned over 19 prosent etter børsåpning.
DnB venterlitt lavere vekst

Rune Bjerke(Foto:Flickr)
Norges største bank har få tap på utlån og tjener fett på økte utlånsrenter og lave innlånsrenter. Slik knuser den forventningene til fjorårets siste kvartal.DNB fikk et resultat før skatt på 6.869 milliarder kroner i fjorårets siste kvartal, viser kvartalsrapporten som ble lagt frem torsdag. Det er over to milliarder kroner mer enn fra samme kvartal 2012, da storbanken kunne vise til et resultat på 4.453 milliarder kroner. Det var på forhånd ventet at DNB ville få et resultat før skatt på 5.552 millioner kroner i fjerde kvartal 2013, viser gjennomsnittet av estimater SME Direkt har hentet inn fra 30 analytikere for TDN Finans. - Vi er godt fornøyde med resultatene vi klarte å skape i 2013. Alle forretningsområdene leverte resultatfremgang, samtidig som vi klarte å redusere driftskostnadene uten engangseffekter,skriver konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding torsdag morgen.

Norske boligpriser stiger igjen

Christian Vammervold Dreyer(Foto.EFF)
Boligprisene steg 2,4 prosent i januar i forhold til desember 2013, viser bruktboligprisstatistikk utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). I januar var kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 40.885 kroner som er 2,4 prosent høyere enn i desember, og 3,8 prosent lavere enn i januar 2013. -Vi kan ikke forvente så sterk stigning som i januar,skriver kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos i en pressemelding. Administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) Christian Vammervold Dreyer sier til dn.no at boligprisene stiger igjen. Det er et sunnhetstegn og viser at mye av usikkerheten i det norske boligmarkedet er borte.
Citigroup Appoints Anneli Sundstrøm

Anneli Sundstrom(foto:Citigroup)
Citi today announced that Anneli Sundström is the new Head of Communications and Public Affairs for Citi in the Nordic region. She will assume the position effective February 3 and will also be a member of the Nordic management team. Her most recent position was as Communications Director for the Swedish Travel and Tourism Industry Federation, where she has worked since 2007. Anneli has many years of experience in communications in national and international organizations. She has worked as a PR consultant, journalist and Communications Director.

HIG Capital satser på Norden

Johan Pernvi(Foto:H.I.G)
H.I.G. Europe, den europeiske avdelingen av det globale private equity-selskapet H.I.G. Capital, kunngjorde i dag at Johan Pernvi har tiltrådt som Director. Pernvi blir en del av det voksende teamet som fokuserer på investeringsmuligheter i Norden. Pernvi var tidligere Senior Investment Manager i det børsnoterte svenske private equity-selskapet Ratos, der han arbeidet med utvikling av investeringsmuligheter i tillegg til å være ansvarlig for porteføljeselskaper, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...
Tele 2 er klar med 4 G

Hanne Løvstad(Foto:Cicion)
Tele2 er klar med 4G. Fra 1. mai vil kunder med abonnementene Large og Extra Large automatisk få 4G uten tillegg i pris, og fra oktober vil det inngå også i andre abonnement. Tele2 skal alltid tilby kundene mest for pengene og vil i første omgang tilby L og XL kunder 4G-fart opptil 40 MB/s. Direktør Hanne Løvstad i Tele2, sier til Nordens Nyheter at som en utfordrer i markedet står selskapet på hodet for å kunne tilby kundene de beste tjenestene til gode priser. Vi velger å tilby 4G til de kundene som bruker mest data og som har størst behov for høyere hastighet først, sier Løvstad.
Les mer...
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Norwegian med ny Florida-rute | Biltema med nye norske butikker | Svakere amerikanske jobbtall | Fripolisen styrer du selv | Staten selger aksjer i Entra | Posten inngår Proffice-avtale | Visma kjøper i Latvia | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste