Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Hydro tredobler
Norges Bank kjøper mer i London
Google svakere enn ventet
Malala fikk fredsprisen
Statoil sparker fem hundre
Medisinpris til Norge
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis torsdag
23. oktober 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Norwegian utvider flåten igjen

Direktør Bjørn Kjos (Foto:Norwegian)
Norwegian gjør som Finnair og øker langdistanseflåten . Antallet Dreamliner vil dobles mens selskapet satser på en ny generasjon av drivstoffeffektive fly fra Boeing , skriver Svenska Dagbladet .I sommer startet den norske satsingen på langdistanseflygninger med nytt fly Boeing 787 Dreamliner . Men mange tekniske feil forårsaket forsinkelser på turer til både Thailand og USA. Problemene har ikke avskrekket administrerende direktør Bjørn Kjos forbereder en heftig økning i nye Dreamliner-fly. I dag har tre Dreamliner-fly i drift og utvider med ytterligere fire fly. Når alle bestillinger er levert har Norwegian 14 Dreamliner-fly. Bjørn Kjos sier til Svenska Dagbladet sier at selskapet trenger 25-30 Dreamliner for å få en tilstrekkelig effektiv drift , "sier Bjørn Kjos til den svenske avisen Svenska Dagbladet. I fremtiden er det bare en litt større versjon av Dreamliner at norsk bør kjøpe : 787-9. Norsk har også bestilt hundre nye Boeing 737 MAX . Denne nye versjonen av Boeing 737 vil bli brukt for reiser innen Europa . Men fordi det er drivstoff-effektive, kan kan også brukes til interkontinentale ruter, som Stockholm - Boston , sier Kjos svenske avisen Svenska Dagbladet. Den første 737 MAX for levering i 2017 , er den første i verden til å ta dem i bruk norsk. Som di.se tidligere rapportert investere Finnair og SAS Airbus A350 langdistansefly . Finnair har bestilt 11 A350 fly og har opsjon på ytterligere 8 . Finnair blir først blant europeiske flyselskaper når du tar A350 fly i drift innen utgangen av 2015 . SAS vil måtte vente til 2018 før de kan ta sine Airbus 350 fly i drift .

Norsk vekst med sordin

Christian Clausen(Foto:Nordea)
Etter en høst hvor den økonomiske utviklingen i «de gamle industrilandene» ble bedre enn ventet har optimismen foran 2014 og 2015 økt. I den makroøkonomiske rapporten Økonomisk Oversikt for mars 2014 som publiseres i dag, anslår økonomene i Nordea tiltagende vekst i USA og Europa. I Norges fortsetter imidlertid veksten i et lavere tempo enn det vi har vært vant til på noen år. I Norge ligger det an til fortsatt svak vekst i privat forbruk, stagnasjon og etter hvert noe nedgang i oljeinvesteringene og fall i boligbyggingen, skriver Nordea.
Les mer...
Link Mobilty kjøper Eniro i Norge

Harald Dahl Link Mobility
Link Mobility AS har i dag inngått avtale om å kjøpe Eniro AS sitt virksomhetsområde InTouch. Kjøpet av virksomheten er strukturert som et innmatskjøp fra Eniro Norge AS. Link Mobility overtar ca. 2.000 kundeavtaler og majoriteten av de ansatte. I tillegg følger den IP, tekniske løsninger og hardware som er nødvendig for å drive Intouch virksomheten. Intouch virksomheten har mesteparten av sine kunder og sin omsetning i det norske markedet. Alle ansatte vil bli lokalisert i Link Mobility sine kontorer i Oslo.
Les mer...

ESB rører ikke renten

Mario Draghi(Foto:ESB)
Tysk industri solgte 1,9 prosent mer varer og tjenester "Made in Germany" i verdeni siste kvartal i 2013 , mens tysk import forble på fjorårets nivå. Med pluss 6,0 prosent, økte eksporten til EU-27 særlig sterk,mens den falt noe i Eurosonen- men importen fra disse til Tyskland økte med 6,6 prosent. Eksporten til land utenfor EU (tredjeland) steg med 0,2 prosent- mens importen var 6,7 prosent under fjorårets nivå, melder Die Welt. Det tyske eksportoverskuddet med land utenfor EU økte fra € 18.1 milliarder i fjerde kvartal 2012 til € 25 milliarder nå.Det tyske overskuddet overfor Eurosonen falt i 2013, viser tall fra Federal Statistical Office. Den tyske eksporten til eurosonen falt med 1,0 prosent, men importen fra partnerland økte med 1,6 prosent. Dermed falt Tysklands eksportoverskudd fra 67,8 milliarder euro i året til 58.6 milliarder euro. Men sentralbanksjef Mario Draghi rørte ikke renten på sentralbanken møte i ESB torsdag, fordi de internasjonale konjunkturene peker oppover.
Svensk økonomi går best

Anders Borg(Foto:Regeringen.se)
Sveriges økonomi har tre måneders gått fra verst til best viser stor bank Citigroup indeks ifølge Dagens Industri. Svensk økonomisk statistikk viser ifølge Citigroup sterke indikatorer. det er de svenske flernasjonale selskapene på ulike markeder som igjen går bedre enn tidligere. Sammenlignet med forventningene , i henhold til Bloomberg analytikere, har svenske data overrasket mest positivt av alle land og regioner som Citigroup følger. De svenske økonomiske tallene de siste månedene har kommet blandede signaler. Sveriges BNP-vekst i fjerde kvartal overrasket analytikerne og var betydelig sterkere enn ventet, samtidig som innkjøpssjefenes indekser var overraskende positive i januar. I motsetning. Inflasjon og arbeidsstatistikk var uventet svake i begynnelsen av året.Langt verre var det året før. Da falt Sverige til bunns i Citigroup ranking , etter en rekke skuffelser om den økonomiske aktiviteten. De siste musikklistene , har statistikk som viser at Sverige er på høyde med Storbritannia når det gjelder musikkeksport. I den andre enden av Citybanks liste ligger Canada og USA , som har kommet med uventet svake økonomiske signaler. I USA viste Purchasing Manager Index uventet svakere tall i løpet av vinteren. Canadas og delvis USA`S økonomi økonomi ble hardt rammet av snø og is stormer , fremfor alt i desember, skriver Dagens Industri.

Tredje beste år for fondet

Olaug Svarva(Foto:Folketrygdfondet)
Folketrygdfondet fikk sitt tredje beste år i historien med en avkastning på 15,7 prosent i fjor. Det var økningen på aksjemarkedene som ga den gode avkastningen, som for Oljefondet.- Vi oppnådde vår høyeste avkastning siden 2009, og fikk det tredje beste resultatet i fondets historie, sier Folketrygdfondets adm. direktør Olaug Svarva til Aftenposten.Fondet la frem sitt 2013-resultat onsdag formiddag. Folketrygdfondet er statens andre store verdifond ved siden av Oljefondet. Det investerer pengene i aksjer og omsettelige rentepapirer i Norge og Norden, mens Oljefondet bare investerer i utlandet inklusive Norden. Folketrygdfondet fikk 15,7 prosent avkastning i fjor. Dette er et lite hakk bak Oljefondet som klarte 15,9 prosent. Kraftig oppgang i aksjemarkedene er hovedårsaken til Folketrygdfondtes gode resultat.
Ny Norge-sjef for Swedbank

Charlotte Aleblad(Foto:LinkedIn)
Charlotte Aleblad er ansatt som ny leder for 220 ansatte i Swedbanks norske virksomhet. Hun etterfølger Ulf Hedendahl som flytter tilbake til Sverige etter 4 år som leder for Swedbank Norge. Aleblad har 17 års erfaring innen markets og investment banking fra Swedbank og SEB.Tidligere leder for Oslo-kontoret, Ulf Hedendahl, går nå over i stillingen som Risk Manager i Vestre region for Swedbank i Sverige. Charlotte Aleblad vil inngå i Store Foretak og Institusjoners ledergruppe og tiltrer stillingen 1. april 2014.
Les mer...

Har ingen politisk fremtid

Carl Bildt(Foto:Sweden Gov)
President Vladimir Putin fremholder at Viktor Janukovitsj ikke har noen politisk fremtid ifølge nyhetsbyrået Direkt. Putin sier at han har reddet den tidligere presidentens liv og at det er alt. Sveriges utenriksminister Carl Bildt skriver på Twitter tirsdag at Ukraina nå har fått sin egen Quisling. Sittende på utenlandsk jord ba Ukrainas tidligere president en utenlandsk hær gi landet sitt tilbake til ham. Den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin sa på et hastemøte i FNs sikkerhetsråd mandag at Janukovitsj ba Russland sende styrker til Ukraina for å gjenopprette lov og orden. Det var tredje gang på fire dager at FNs sikkerhetsråd var innkalt til krisemøte om Ukraina-krisen, denne gangen på anmodning fra Russland. President Putin sier til internasjonale pressebyrå at det ikke er behov for russisk intrvensjon i Ukraina nå.
Renten øker til sju prosent

William Haugue8Photo:Gov UK)
Den russiske sentralbanken stringsrenten renten med 1,5 prosentpoeng til 7,0 prosent. Samtidig øker oljeprisen og prisøkningen i alle oljesorter har sin bakgrunn i økende spenning mellom Ukraina og Russland, som er verdens største energieksportør, skriver Bloomberg News. Storbritannias utenriksminister William Hague snakket i helgen med sin russiske kollega Sergej Lavrov og ba ham om å gjøre sitt for å hindre at situasjonen på Krim kommer helt ut av kontroll. Hague oppfordret Lavrov til å respektere Ukrainas suverenitet og uavhengighet. Frankrike, Tyskland og Storbritannia er svært bekymret over den raske opptrappingen av krisen på Krim-halvøya, skriver Nordens Nyheter.

Avkastning opp mot tretti prosent

Yngve Slyngstad(Foto:Norges Bank)
Avkastningen for Statens pensjonsfond utland var på 15,9 prosent i 2013. Resultatet ble i hovedsak drevet av sterke aksjemarkeder. Aksjer ga en avkastning på 26,3 prosent. Renteinvesteringene fikk en nullavkastning, mens investeringer i eiendom ga en avkastning på 11,8 prosent. Avkastningen var 1,0 prosentpoeng høyere enn referanseindeksene fondet måles mot, sa sentralbanksjef Øystein Olsen fredag formiddag.
Les mer...
Markedsreformer i Kina

Xi Jingping(Foto.Wikipedia)
Den kinesiske valutaen har svekket seg kraftig mot amerikanske dollar og følger ikke sentralbankens daglige kursmål. Siden 2005 har den kinesiske yuanen styrket seg mot dollar. Myndighetene har tillatt små kursendringer som har drevet kursen opp. Nå faller valutaen og det kan være styrt av myndighetene. Markedene kan også spille en rolle til å fastsette verdien på den kinesiske valutaen. Fredag var referansekursen satt til 6,1214 yuan mot dollar og den falt til 6,18, et fall på en prosent. - Kina virker fast bestemt på å fortsette med markedsreformer, sier strateg Daniel Chan hos China Silver Global Investment Consultant til Bloomberg.

Stearinlys er bra for hjertet

Christian Isaxsson(Foto:LundsUniv.)
Tidligere studier har vist sterke koblinger mellom luftbårne partikler og hjerte- og karproblemer . Men nå viser en ny avhandling fra Universitetet i Lund at partikler fra et brennende stearinlys kan være fordelaktig for oss . Forutsatt lyset brenner rolig , og det ikke inneholder ikke fargestoffer eller dufter . Forsker i kardiologi Inger Hagerman ved Karolinska Sjukhuset sier at det er spesielt interessant at vi har sett en positiv effekt på den delen av det autonome nervesystemet som er knyttet til bedre hjertehelse , skriver Nordens Nyheter
Les mer...
Mistenkt for korrupsjon

Finn Jebsen(Foto:Kongsberg)
Kongsberg Gruppen holdt tirsdag pressekonferanse om den alvorlige korrupsjonssiktelsen mot selskapet. En enkeltperson er siktet, i tillegg til selskaper i Kongsberg Gruppen, og saken gjelder et beløp på 1,2 milliarder som omfatter eksport til bl.a. Romania.Hovedbudskapet fra selskapet er at de ser svært alvorlig på siktelsen, og at de samarbeider med politiet for å komme til bunns i saken. Kongsberg Gruppen føler seg imidlertid trygge på at dagens antikorrupsjonssystem fungerer etter hensikten.Økokrim gjennomførte tirsdag en razzia mot Kongsberg Gruppens lokaler. Konsernet er siktet for korrupsjon i forbindelse med levering av kommunikasjonsutstyrt til Romania i tidsrommet 1999-2008. Romania figurerer i toppsjiktet på lister over Europas mest korrupte land. Kontraktene Kongsberg Gruppen sikret seg i det aktuelle tidsrommet, er verdt ca. 800 millioner kroner.Den norske stat eier vel 50 prosent av aksjene i selskapet og konsernsjef Walter Qvam og styreleder Finn Jebsen var tilstede på pressekonferansen.Kongsberg-sjefen sier selskapet har et nøye uttenkt system for å bekjempe korrupsjon, etter amerikansk modell, skriver Nordens Nyheter.

Ocean Yield tjente 22 millioner

Kjell Inge Røkke(Foto:Aker)
Ocean Yield fikk et resultat før skatt på 22 millioner dollar i fjerde kvartal 2013, skriver Dagens Næringsliv.Til sammenligning hadde det Kjell-Inge Røkke og Aker- kontrollerte skipsinvesteringsselskapet et resultat før skatt på 10 millioner dollar i samme periode året før, opplyses det i en melding fra selskapet mandag. Driftsresultat var på 26 millioner dollar, mot 15 millioner dollar samme periode året før. De totale driftsinntektene var på 61 millioner dollar, mot 51 millioner dollar i 2012. Styret har erklært et utbytte på 0,1225 dollar per aksje for fjerde kvartal, skriver Dn.no.
Goodtech-kontrakt med Hydro

Håkon Langdal(Foto:Goodtech)
Goodtech ASA har signert en kontrakt med Hydro for levering av elektro- og automasjonstavler til Hydros anlegg på Karmøy. Kontrakten går over 1,5 år og har en verdi på NOK 35 millioner. Kontrakten er en videreføring av et pilotprosjekt som har pågått siden 2012, der Goodtech har levert et pilotanlegg for styring av én elektrolysecelle. Denne løsningen settes nå i serieproduksjon for å styre samtlige 288 elektrolyseceller i anlegget på Karmøy. Kontrakten inngås av Goodtech Projects & Services AS, og innbefatter også leveranser fra søsterselskapet Goodtech Products AS.-Vi er meget fornøyde og stolte av å ha fått denne tilliten hos Hydro til å levere ny styring til deres elektrolyseceller. Ved å benytte kjent teknologi skal vi skape en fleksibel løsning for Hydro, både når det gjelder den daglige driften av anlegget og mulighetene til å videreutvikle teknologien, sier Håkon Langdal, leder ved Goodtech Projects & Service’ Oslo-kontor, til Nordens Nyheter.
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Hydro tredobler | Norges Bank kjøper mer i London | Google svakere enn ventet | Malala fikk fredsprisen | Statoil sparker fem hundre | Medisinpris til Norge | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste