Redaksjon og annonsepriser
Forsiden
Hydro-sjef går til Yara
Norwegian stopper Israel-fly
Selger Tele 2 i Norge
Oljevekst som i 2012
Tjener hundre millioner
Kan kreve ny PFU-leder
Visma kjøper i Latvia
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis onsdag
30. juli 2014
    Penger Politikk Kultur IT    

Norske boligpriser stiger igjen

Christian Vammervold Dreyer(Foto.EFF)
Boligprisene steg 2,4 prosent i januar i forhold til desember 2013, viser bruktboligprisstatistikk utarbeidet av Eiendomsverdi på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF). I januar var kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 40.885 kroner som er 2,4 prosent høyere enn i desember, og 3,8 prosent lavere enn i januar 2013. -Vi kan ikke forvente så sterk stigning som i januar,skriver kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos i en pressemelding. Administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) Christian Vammervold Dreyer sier til dn.no at boligprisene stiger igjen. Det er et sunnhetstegn og viser at mye av usikkerheten i det norske boligmarkedet er borte.

Citigroup Appoints Anneli Sundstrøm

Anneli Sundstrom(foto:Citigroup)
Citi today announced that Anneli Sundström is the new Head of Communications and Public Affairs for Citi in the Nordic region. She will assume the position effective February 3 and will also be a member of the Nordic management team. Her most recent position was as Communications Director for the Swedish Travel and Tourism Industry Federation, where she has worked since 2007. Anneli has many years of experience in communications in national and international organizations. She has worked as a PR consultant, journalist and Communications Director.
HIG Capital satser på Norden

Johan Pernvi(Foto:H.I.G)
H.I.G. Europe, den europeiske avdelingen av det globale private equity-selskapet H.I.G. Capital, kunngjorde i dag at Johan Pernvi har tiltrådt som Director. Pernvi blir en del av det voksende teamet som fokuserer på investeringsmuligheter i Norden. Pernvi var tidligere Senior Investment Manager i det børsnoterte svenske private equity-selskapet Ratos, der han arbeidet med utvikling av investeringsmuligheter i tillegg til å være ansvarlig for porteføljeselskaper, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...

Tele 2 er klar med 4 G

Hanne Løvstad(Foto:Cicion)
Tele2 er klar med 4G. Fra 1. mai vil kunder med abonnementene Large og Extra Large automatisk få 4G uten tillegg i pris, og fra oktober vil det inngå også i andre abonnement. Tele2 skal alltid tilby kundene mest for pengene og vil i første omgang tilby L og XL kunder 4G-fart opptil 40 MB/s. Direktør Hanne Løvstad i Tele2, sier til Nordens Nyheter at som en utfordrer i markedet står selskapet på hodet for å kunne tilby kundene de beste tjenestene til gode priser. Vi velger å tilby 4G til de kundene som bruker mest data og som har størst behov for høyere hastighet først, sier Løvstad.
Les mer...
USA kan dra Europa opp

Ben S. Bernanke går av(Foto:Fed)
Federal Reserve reduserer sine kjøp av obligasjoner til $ 65 milliarder dollar i måneden i februar fra $ 75 milliarder i januar. Beslutningen om å redusere obligasjonsprogrammet var enstemmig,etter en BNP-vekst på 3,2 prosent i fjerde kvartal. Dette var noe lavere enn veksten på 4,1 i tredje kvartal i fjor. Bernanke går av som sentralbaksjef, som derfor ikke vil gi nye økonomiske prognoser. Dow Jones Industrial Average falt mer enn 160 poeng til 15761 før møtt. Standard & Poors 500 -indek falt 0,9 % til 1777 . Nasdaq Composite falt 0,9 % til 4060 . Markedet er i ferd med å korrigeres etter å ha steget med 30 % i 2013. Tyrkias sentralbanken økte dagslånsrenten til 12 % fra 7,75 %, langt mer de fleste analytikerne forventet . Den sørafrikanske Reserve Bank hevet styringsrenten til 5,5 %, fra 5 % , for å forsvare sin egen valuta Rand, som falt kraftig, skriver Nordens Nyheter.

Bjørn Wahlroos styreleder i Nordea

Bjørn Wahlroos(Foto:Sampo)
Valgkomitéen for Nordea Bank AB (publ) ble besluttet opprettet av generalforsamlingen i 2013 og består av valgkomitéens leder Torbjörn Magnusson, representant for Sampo Abp, Mogens Hugo, representant for Nordea-fonden, Peder Hasslev, representant for AMF, Monica Caneman, representant for Fjärde AP-fonden og styreleder Björn Wahlroos. Valgkomitéen offentliggjør i dag sine forslag til Nordeas generalforsamling den 20. mars 2014. Forslagene kommer også til å bli presentert i innkallingen til generalforsamlingen.
Bånd på ytringsfriheten

Carl Bildt(Foto Gov Swe)
Regjeringen sier den vil ta personvern alvorlig. Betyr det at norske data bør lagres på norske servere, fremfor utenlandske?Det er Tore Tennøe direktør, Teknologirådet,og Bjørn Erik Thon direktør, Datatilsynet,som reiser spørsmålet i en debattartikkel i Aftenposten. NSA samler inn nærmere 200 millioner tekstmeldinger daglig, og de gjør nærmere fem milliarder registreringer fra basestasjoner i mobilnett over hele verden. Nordens Nyheter har i flere artikler pekt på at det svenske FRA(Försvarets Radioanstalt) kan overvåke norsk tele og datatrafikk som ofte går via utlandet. Utenriksminister Carl Bildt ønsker ikke å uttale sog om FRA`s virksomhet overfor Nordens Nyheter.

USA-kulde løfter oljeprisen

Helge Lund(Foto:Statoil)
Olje-kontrakter WTI) oppnådde i forrige uke sin sterkeste oppgang hittil i 2014, idet frost i store deler av USA førte til økt etterspørsel etter fyringsolje, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans. Fyringsoljeprisene er mandag morgen på sitt høyeste nivå på fem måneder. US Commodity Weather Group varsler at januar blir den kaldeste måneden hittil i dette århundre, i 48 av USAs delstater. - Det kalde været i USA driver prisene på fyringsolje og naturgass oppover, og dette driver WTI-prisen. Etterspørselen etter destillater er ganske god, og lagrene er på vei nedover, sier Tetsu Emori, senior fondsforvalter i Astmax Asset Management i Tokyo, til nyhetstjenesten. Brent-premien mandag morgen i forhold til WTI er på 10,90 dollar pr fat.
Du velger Cyan-vinnere

Etter en åpen søknadsprosess med fritt tema blir 70 søkere stilt ut og 6 stipendpremier til en verdi av over 30000,- skal deles ut og under Cyan-utstillingen i Oslo. Publikum blir satt til å være med og juryere bildene og søknadstekstene for å være med og bestemme hvem som skal motta stipendpremiene. Som takk for juryinnsatsen vil vinnerbildene loddes ut og gis bort til den fra publikum som stemte det frem. Cyan :stipendutstilling vil være åpen mandag 27.januar -søndag 2.februar kl 12-17.Fredag kveld 31.januar kl 18-23 er det utdelingsfest. Det vil være kveldsåpent og publikum kan stemme helt frem til avstemmingen avsluttes kl 21.Stipendene deles så ut like etterpå og vinnerne feires resten av kvelden.Hele stipendutstillingskatalogen blir å finne på: http://issuu.com/cyangalleri slik at du lett kan finne din favoritt. Her finner du også tidligere års kataloger. For mer informasjon stipendutstillingen, besøk http://www.cyanstudio.no/

Norske og svenske kroner like

Anders Borg(Foto:Regeringen)
Den norske kronen har i et år falt med 12 øre mot den svenske kronen. SEB`s analytikere spår Dersom norske kroner faller ytterligere fem øre nærmer norske og svenske kroner seg paritet, dvs lik verdi for første gang på 14 år, skriver Dagens Industri.Det norske kronefallet utfordring for svensk eksport. Norge passerte i 2012 Tyskland som den største kjøperen av svenske produkter. Norge importerte svenske varer og tjenester for 120 milliarder eller over 10 prosent av Sveriges totale eksporten i 2012 . Siden 2000 er norsk eksport til Sverige doblet.Maskiner og transportmidler dominerer tungt for svensk eksport , men også kjemiske varer og skogsprodukter samt mat veier tungt. I 2014 forventes Norge BNP veksten å avta til 1,3 prosent , mens Sveriges BNP øker til ca 2,5 prosent, ifølge Nordeas varsel i desember, skriver Dagens Industri
Vil betale mindre til EU

Ingvild Stub(Foto:Regjeringen)
Den norske billetten for EØS-avtalen er på fjorten milliarder kroner. Nå vil norske myndigheter senke prisen fordi alle budsjetter kuttes i E 27. Onsdag startr forhandlingene i Bryssel mellom Norge og EU.Regjering og opposisjon er enige om at Norge ikke ønsker EØS-bidrag, sier statssekretær Ingvild Stub(H) til NrK.
Les mer...

Ny kommisjon ser på norsk økonomi

Steinar Holden(Foto:UiO)
Finansminister Siv Jensen (Frp) lanserer regjeringens produktivitetskommisjon som skal frigjøre milliardbeløp. Høyre og Frp forhandlet seg fram til forslaget på Sundvollen i oktober, der regjeringen vil se på hvordan produktiviteten i Norge kan økes."Lønnsdannelsen og utfordringer for norsk økonomi" var tittelen på regjeringen Stoltenbergs vurdering av norsk økonomi,nedsatt i desember 2012,dengang ledet av professor Steinar Holden, ved UiO.
Les mer...
Visma kjøper Priorite Group

Øystein moan(Foto:Cision)
Visma kjøper Priorite Group, et finsk software- og konsulentselskap, og tar markedsandeler innenfor software consulting i Finland. Priorite Ltd. og datterselskapet Proactum Ltd. er nå en del av Visma. Visma har en tydelig posisjon innenfor software consulting i Norge, Sverige og Danmark, og gjennom denne avtalen styrker Visma ytterligere sin posisjon innenfor software consulting i Norden, skriver Nordens Nyheter.
Les mer...

Lavere rente i bankene

Erik Durhan(Foto:Nordea)
Den svenske Finansinspektionen(FSA),har i samråd med de tre andre nordiske finanstilsyn,godkjent Nordeas program for å brukeavanserte intern rating(IRB) for bankens eksponeringer på markedene for bedrifter i Norden. Denne godkjenningen vil påvirke Nordeas kjernekapitaldekning på grunn av lavere risiko for eiendeler samt gi banken høyere kjernekapital .Målt ut fra Q3 2013 vil dette få innvirkning på kjernekapitaldekningen med om lag 0,7 prosentpoeng .I desember fikk Nordea adgang til å benytte grunnleggende IRB-metode for næringslivsengasjementer i Russland . Forholdet er beregnet til 0,2 prosentpoeng .Disse to godkjenninger bekrefte tidligere uttalt proforma Q3 2013 en ratio på 15-16 %. Nordea vil gi noen ytterligere kommentarer før utgivelsen av rapporten fjerde kvartal, som vil bli presentert 29. januar, sier pressesjef Erik Durhan i Nordea i Stockholm. Nordens Nyheter skriver at dette kan gi lavere rente for deg.
Produserer mer olje igjen

Tord Lien(Foto.OED)
For første gang siden 2000 er den norske oljeproduksjonen på vei opp igjen. Hvert eneste år siden tusenårsskiftet har oljeproduksjonen falt i oljelandet Norge. I år snur trenden, skriver Adresseavisen. Den norske produksjonen ventes å komme opp i 1,52 millioner fat per dag i 2014, ifølge tall fra Oljedirektoratet. Det er bare halvparten av produksjonen i toppåret 1997, men 50.000 fat mer enn anslaget for 2013. Også i årene framover ventes oljeproduksjonen å øke. – Vi har hatt en periode med historisk høye oljepriser, og har sett store investeringer på norsk sokkel. I tillegg har vi hatt høy leteaktivitet og nye funn. Petroleumsnæringen er og vil være den viktigste næringen for Norge også i flere tiår framover, fastslår olje- og energiminister Tord Lien (Frp).
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

[ Redaksjon og annonsepriser | Forsiden | Hydro-sjef går til Yara | Norwegian stopper Israel-fly | Selger Tele 2 i Norge | Oljevekst som i 2012 | Tjener hundre millioner | Kan kreve ny PFU-leder | Visma kjøper i Latvia | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste