Redaksjon
Forsiden
Oljeprisen løfter kronen
Ledighet moderat opp
Finnair with Market Report
Jerusalem setter turistrekord
Aller kutter i Dagbladet
Statsjobb
.no .se .dk
Arbeidsformidlingen
.no .se .dk
Stepstone
Finn.no
Manpower
.no .se .dk
Mercuri Urval
.se
Oslo
Stockholm
Helsinki
London
New York
Tokyo

  Nordens Internasjonale Avis fredag
27. mars 2015
    Penger Politikk Kultur IT    

Bedre amerikanske jobbtall

Thomas Perez/Foto:US Gov)
Antall nye jobbsøkere i USA var 319.000 i forrige uke. Markedet hadde ventet at antallet ville nå 325.000. Resultatet er dermed en nedgang på 26.000 fra forrige ukes reviderte utfall på 345.000 (tidligere 344.000). Fire ukers gjennomsnitt økte med 4500 og utgjorde 324 750. Antall gjenta søkere til arbeidsledighetstrygd falt med 76.000 til 2.685 million. Dette tallet er rapportert med en en ukers forsinkelse. Statistikken presenteres av det amerikanske Labor Department med Thomas Perez som sjef. Dataene er sesongjustert, og forholder seg til det antall personer som for første gang for arbeidsledighetstrygd. Et lavt tall kan bli vurdert negativt for obligasjonskursene fordi få arbeidssøkere øker inflasjonspresset fra arbeidsmarkedet. En lav verdi betyr på den annen side, samtidig som tegn på bedre økonomisk utvikling, noe som har en tendens til å ulempe bond priser, skriver nyhetsbyrået Six..

Putin må besinne seg

Fredrik Reinfeldt(foto:Martina Huber)
Statsminister Fredrik Reinfeldt kalte for motstand til handling av Russland i Ukraina da han åpnet dagens debatt mellom partilederne. Han begynte med å snakke om toppmøte som vil ta hensyn til det er hundre år siden den første verdenskrig. Fred må ikke tas for gitt, sa Reinfeldt og tok veien gjennom de europeiske valgene til uro i Ukraina. "Sammen med andre kan vi stå opp mot russisk aggresjon mot Ukraina." Statsministeren listet opp de tre viktigste punktene i Høyre før valg til Europaparlamentet. Den første er arbeidsplasser - for å skape flere arbeidsplasser er nødvendig, ifølge ham, åpen handel, økt konkurransekraft og en modernisert budsjett.Det andre problemet er ryddighet i økonomien, både nasjonalt og i EU. "Nye Moderat vil aldri gi slipp på tømmene av disiplin og orden i økonomien. Sverige er alene i Europa i å ha redusert den nasjonale gjelden, sa Fredrik Reinfeldt i Riksdagen. Google Oversetter for bedrift:Verktøysett for oversettereNettstedoversetterGlobal Market Finder
Nordic bygger verdens største flyplass

Gudmund Stokke(Foto:Nordic)
Nordic office of Architecture, tidligere Stokke, Narud, Wiig, skal bygge Europas største flyplass for 58 milliarder kroner. Daglig leder i Nordic Gudmund Stokke sier til Nordens Nyheter at det foreligger planer om å bygge ut kapassiteeten til 150 000 passasjerer på sikti. Første byggetrinn av Istanbul New Airport i Amautköy utenfor Istanbul vil stå ferdig i 2019. Arkitekten Lord Norman Foser har en visjon: vil han bygge verdens største flyplass På Thames Estuary utenfor London med kapasitet på 150 millioner passasjerer. Aftenposten skriver at dette vil bli verdens største flyplass. Nordens Nyheter skrev 6. mai 2013 kl. 09:07 om Nordic Architectures prosjekt i Tyrkia, med planer om å ta imot 150 000 passasjerer på sikt. Dagens Næringsliv skriver om nyheten 24. april 2014,og siteres i morgennyhetene i radioens Kanal 2 i NrK samme dag, ifølge Nordens Nyheter. Les flere nyheter i nettavisen www.nnews.no.

Norwegian-streik mulig mandag

Bjørn Kjos(Foto:Norwegian)
Norwegian og Parat kom ikke til enighet i den tvungne meklingen og partene gikk fra hverandre like etter midnatt natt til onsdag. De er enige om å treffes senere, men fortsatt er det fare for streik for 1.230 kabinansatte.Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud bekrefter at Norwegian fortsatt har trusselen om streik hengende over seg ifølge NTB. Det vil gå fire dager fra vi eventuelt melder om plassfratredelse, til en konflikt starter. Forhandlingsutvalget vårt har nå vært i en krevende mekling siden mandag morgen. Vi vil nå oppsummere inntrykkene fra meklingen før vi går videre, sier Skjæggerud.Sjansen for at det blir streik allerede lørdag, er dermed svært liten. Men mandag kan fort bli dagen da kabinansatte i både Norge og Danmark legger ned arbeidet.Danmark, og Parat vil vente på avklaring fra meklingsinstitusjonen der før de eventuelt sender et varsel om plassfratredelse.Ingen av partene ville snakke med TV 2 etter endt mekling natt til onsdag. Parat og Norwegian har anledning til å møtes direkte for videre forhandlinger, men vil trolig møtes igjen ved Riksmeklerens kontor i Oslo.
DnB kjøper fornybar energi

Dag Arne Kristensen(Foto:DnB)
DNB vil redusere sitt CO2 fotavtrykk og har inngått en avtale med ECOHZ om kjøp av fornybar energi. DNB er blant de første store norske selskapene som tar en beslutning for dokumentert forbruk av fornybar energi. Norske ECOHZ er Europas største uavhengige leverandør av dokumentert fornybar energi.«Kjøp av strøm fra fornybare kilder er et effektivt verktøy for å nøytralisere de utslipp av klimagasser vi pådrar oss gjennom strømforbruket. For oss er det viktig med skikkelig dokumentasjon på at vi forbruker fornybar energi» uttaler Dag Arne Kristensen, direktør for samfunnsansvar og kultur i DNB.
Les mer...

Skandiabanken med stort overskudd

Magnar Øyhovden(Skandiabanken)
Flere låner penger til bolig og bil i Skandiabanken Norge. Det gir et overskudd på 122 millioner kroner før skatt i første kvartal i år. I samme kvartal i fjor var overskuddet på 57 millioner kroner før skatt. Det gir en økning på 115 prosent.- Flere vil låne penger hos oss og det bidrar til et godt førstekvartal. Dermed fortsetter veksten som startet for ett år siden, sier Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken i Norge.Bankens økte satsning på utlån har gitt en vekst på 18 miliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 65 prosent. Antall utbetalte boliglån økte med 64,5 prosent, sammenlignet med første kvartal i 2013. Skandiabanken har fortsatt positiv kundevekst, og kan vise til solid drift med lave tap. Få tap skyldes solide kundeforhold der svært få misligholder lånene sine.Sparing er også blitt mer populært blant Skandiabankens kunder. Innskuddene økte med 9 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Skandiabankens kunder sparer blant annet i fond, og i januar var netto nytegning i fond den høyeste i bankens historie. - Sparingen skyldes at kundene ser at den offentlige pensjonen ikke kommer til å strekke til og dermed sparer penger til framtiden, sier Øyhovden.
Moelven med bedre resultat

Hans Rindal(Foto:Moelven)
Moelven tjente NOK 53,7 millioner på driften i første kvartal av 2014. Det er NOK 117,6 millioner mer enn tilsvarende kvartal året før. Driftsinntektene i første kvartal økte også sammenlignet med samme periode i fjor og endte på NOK 2 259,6 millioner (1 848,7 millioner). Resultat før skatt endte på NOK 32,9 millioner (minus 69,8).-Resultatfremgangen skyldes både bedrede markedsforhold, høyere aktivitetsnivå og interne forbedringer. I tillegg til det kontinuerlige dag-til-dag forbedringsarbeidet, merker vi også effekten av at igangkjøringsfasen av mange større investeringer er kommet langt, sier konsernsjef Hans Rindal i Moelven Industrier ASA.Rindal er glad for resultatframgangen, særlig sett i forhold til fjorårets første kvartal.-Vi har gått fra direkte vanskelige markedsforhold for industritre i veldig mange land, til en mer normal etterspørsel. Det er fremdeles lav aktivitet i deler av Europa, men aktiviteten har enten stabilisert seg eller begynt å øke. Kombinert med god etterspørsel i markeder utenfor Europa, har dette gitt en bedre markedsbalanse. Dette virker også positivt inn på prisene for trebaserte byggevarer i hjemmemarkedene i Skandinavia.

Ni av ti reiser solgt

Sophie Frisholm(Foto:MyNewsdesk)
Dersom du allerede ikke har sikret deg vinterferiens Syden-tur er sjansen stor for at løpet er kjørt for denne gang. – Det kan virke som om denne vinteren har vært spesielt mørk og kald – og det merker vi godt på salget. Ikke minst har vinteren tydeligvis vært tøff lengst nord i landet. Her er vi så godt som utsolgt for charterreiser i vinterferien, sier Sophie Frisholm, presseansvarlig i Ving Norge. Et kjapt søk på ving.no viser at også Vestlandet er fullbooket i skolens vinterferie, men at trønderne ennå har sjansen til å sikre seg reiser på utvalgte avganger. – Det betyr ikke at alt håp er ute. Vestlendinger som drømmer om sol, nystekte maistortillas og duggfriske margaritas har fremdeles muligheten til å flykte til Mexico på direkteavgangen fra Bergen 17.februar, sier Frisholm. Det store snøfallet på Østlandet etter jul har også satt fart i folk, her er hele ni av ti charterreiser utsolgt. – Det er jo bare å ta seg en tur ut i snøfokken så skjønner man jo hvorfor. Når det er sagt, finnes det fremdeles feriemuligheter på nordsiden av både Gran Canaria og Tenerife for de som er raske med å bestille. På nordsiden av Gran Canaria kan du kombinere spennende storbyliv i Las Palmas med deilig strandliv på en av øyas flotteste strender, samtidig som du styrer unna den verste turiststrømmen. Kanariøyene er helt klart førstevalget for blåfrosne nordmenn, men for de som kan tenke seg en mer eksotisk flukt fra snø og kuldegrader har reisearrangøren fremdeles noen ledige seter igjen til Thailand.
Håppas på Jens Stoltenberg

Jegs Stoltenberg, NATO-sjef fra 1. oktober(Foto:AP)
Nu sätter jag ner foten. Norge har tagit över Europa (om inte hela världen) men inser inte faran med ryssen. Torbjörn Jagland och Jens Stoltenberg, två generalsekreterare som måste förstå att det obefintliga svenska försvaret är ett direkt hot mot Norge. Det går inte att sitta still och observera, agera gäller. Våra östliga grannar stannar inte på Krim eller östra Ukraina, nummer två på agendan är kontroll över Östersjön. Det säger sig självt att Kaliningrad ensamt är en svaghet. Därför måste de nu flyga ut genom Finska viken. Inte acceptabelt! I stället kan man sitta på sina "rättmätiga" områden längs en kust som historiskt tillhör dem, som befolkas av ryssar och några "vilsna nationalister"? Historiska misstag bör rättas till. Och självklart behövs Gotland för att säkra denna kontroll. Och när steget är taget-varför inte få tillbaka Finland? I detta läge ansluter sig Sverige självmant, varför bråka och Ryssland är ju ganska gulligt. Och Norge blir en avskuren arkipelag av västimperialism, med Atlanten som närmsta granne i väster.Tala om för Jens och Torbjörn att Norge är vårt hopp. Med vänlig hälsning Bertil Holmgren,vald ledamot för Modedrata Samlingspartiet i Svedala Kommunalfullmäktige i Skåne, Sverige.

Ny nordisk økonomiavis

Nordens Nyheter starter sin andre nettavis med innhold fra norsk og svensk næringsliv. Vi fokuserer på olje, gass og næringsliv, men fortsetter også med våre kulturreiser på nettet til europeiske hovedsteder og skriver denne påsken om Roma. Du finner den nye nettavisen som er utviklet av den beste norske ekspertise på området, ved å klikke på "e-avis" to steder over nyhetene i nettavisen www.nordensnyheter.no. Vår nye adresse er nnews.no. Dermed er alt litt lettere. Du vil finne en ny, moderne og mer tilgjengelig nettavis, som har brede analyser av nordisk og internasjonal økonomi hver dag.
Russerne okkuperer Norge

Vladimir Putin(Foto:Gov. Rus. Fed.)
En ny TV-serie har fått navnet «Okkupert» og skal handle om russisk okkupasjon av Norge. Handlingen er satt til nær fremtid, og kampen om oljeressursene står sentralt.Planene har vært klare lenge, og denne uken fikk produksjonen støtte på 9,7 millioner kroner fra Norsk filminstitutt. Med på laget har Nesbø produksjonsselskapet Yellow Bird og den norske forfatteren Harald Rosenløw Eeg. Han har tidligere skrevet manus til filmer som «Hawaii, Oslo» og «deUSYNLIGE».– Jeg opplever dette manuset som usedvanlig bra, sier prosjektsjef for drama og kultur i eksternredaksjonen til NRK, Tone C. Rønning, da planene ble kjent. Nyheten fikk stort oppslag i Sveriges Radio, Ekot onsdag i påskeuken. Sverige er trolig mer utssatt enn Norge utenfor NATO, og Svenska Dagbladet skrev nylig at det nøytrale Finland står på president Putin liste over omtråder som skal integreres i det nye russiske imperiet, skriver Nordens Nyheter.

Alfa Laval kjøper Frank Mohn

Chair Anders Narvinger(Foto:Alfa Laval)
Svenske Alfa Laval kjøper Frank Mohn AS med produktnavnet Framo fra Mohn-familien i Bergen for 13 milliarder kroner på kontant- og gjeldsfri basis, fremgår det av en melding. Det er Mohn-familiens selskap Wimoh AS som er selger av selskapet som er stort innen offshore-pumper. Frank Mohn har rundt 1.200 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 3,4 milliarder kroner og en ordreinngang på 6,1 milliarder kroner. Trond Mohn sier at Alfa Laval er det eneste selskapet de kan se som en ansvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS. Han sier seg veldig godt fornøyd med å ha nådd en kontrakt.
Kraftig jobbvekst i USA

Thomas E. Perez, DOL(Foto:US Gov)
Sysselsettingen i privat sektor i USA utviklet seg omtrent som ventet i mars, ifølge ADP Employer Services. Sysselsettingen økte med 191.000 personer i mars, mens det var ventet en oppgang på 195.000, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Samtidig ble februartallene kraftig oppjustert. De reviderte tallene viser en oppgang på 178.000 i februar, mot først rapporterte 139.000. ADP-tallene regnes ut fra lønnsstatistikker fra rundt 400.000 bedrifter i alle de private næringene i USA. Totalt består datagrunnlaget av rundt 24 millioner amerikanske arbeidstagere. ADP-rapporten slippes onsdagen før myndighetenes offisielle jobb-rapport legges frem, vanligvis den første fredagen hver måned. Rapporten fra ADP blir ofte benyttet som en indikasjon på utviklingen i privat sysselsetting i den offisielle rapporten. Enkelte måneder har det likevel vist seg at det kan være til dels store forskjeller i utviklingen i privat sysselsetting i de to rapportene

Grundfos får ny koncernchef

Mads Nipper(Foto.Cision)
Mads Nipper bliver ny koncernchef i Grundfos. Han kommer fra en stilling som Executive Vice President i LEGO. Koncernbestyrelsesformand Jens Moberg følger dermed planen om at en ny koncernchef er på plads i sommeren 2014. Mads Nipper tiltræder 1. august 2014. - Med Mads Nipper får vi en særdeles kompetent leder, som har solid ballast inden for strategi, forretningsudvikling, salg og markedsføring fra den globale markedsplads. Mads er ekstremt kundeorienteret og har i sin karriere bevist, at han formår at skabe nye veje til vækst. Mads' profil passer særdeles godt ind i Grundfos, og jeg glæder mig til sammen med ham at udnytte det kæmpestore potentiale, Grundfos har for vækst på både eksisterende og nye markeder, siger Jens Moberg. - Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af Grundfos-koncernen. Jeg har valgt Grundfos, fordi det er en værdibaseret virksomhed, der gennem kvalitetsprodukter forbedrer kundernes tilværelse og samtidig gør noget godt for verden. Jeg har nydt hvert eneste minut hos LEGO, en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter og fantastiske medarbejdere. Nu er det tid til nye og spændende udfordringer, og dem ser jeg frem til, udtaler Mads Nipper. Også styreformand i Poul Due Jensens Fond, hovedejeren af Grundfos, ser frem til samarbejdet, skriver Nordens Nyheter.
Klima endres av mennesker

Svein Sundby(Foto Jon Petter Reinertsen)
FNs klimapanel lanserte i dag delrapport to om virkninger, tilpasninger og sårbarhet, etter at det vitenskapelige grunnlaget som slo fast at det er nær 100 prosent sikkert at klimaendringene er menneskeskapt. - Vi vet så veldig mye mer nå,sa forskningsleder Asuncion Lera St. Clair ved CICERO Senter for klimaforskning på Milijødirektoratets pressekonferanse om FNs klimarappport. Seks av hovedforfatterne av den siste rapporten er norske forskere på klima, hav og migrasjon og befolkning, skriver NTB. - Vi ser at det gjør en enorm forskjell om vi klarer å gjøre noe for å bremse utviklingen. Det som ikke må skje er at vi ikke gjør noe, sa seniorforsker Svein Sundby,ved Havforskningsinstituttet da han presenterte miljøeffektene på havet i Oslo mandag.
Mer nyheter: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

[ Redaksjon | Forsiden | Oljeprisen løfter kronen | Ledighet moderat opp | Finnair with Market Report | Jerusalem setter turistrekord | Aller kutter i Dagbladet | ]
Ansvarlig redaktør er Nils Petter Tanderø.

Design: Skjalg 2000, Utvikling:
Søk i artiklene:
The World
Nordens Nyheters internasjonale nyhetstjeneste